Cum sa va intretineti covoarele dupa o curatare profesionista

Dupa o curatare profesionala a covoarelor, este important sa continuati sa va mentineti curatenia covoarelor pana la urmatoarea curatare programata. Mentinerea covoarelor curate nu numai ca va aduce beneficii sanatatii si calitatii aerului din interior, ci va prelungi si durata de viata a covorului. Luati in considerare aceste sfaturi pentru a va mentine covorul curat dupa ce a fost curatat profesional.

Nu atingeti covorul pana nu e curat

Va recomandam sa asteptati pana cand covorul dumneavoastra s-a uscat complet inainte de a merge pe el. Puteti accelera procesul de uscare pornind ventilatoarele de tavan.

Asteptati pana sa mutati mobilierul

Nu trebuie sa mutati mobila inapoi pana cand covorul nu s-a uscat complet. Mutarea mobilierului pe covorul umed poate cauza ca mocheta de sub mobilier sa aiba nevoie de o perioada indelungata de uscare si poate cauza transferul de culoare sau remurdarirea pe covor.

Curatati pete si scurgeri imediat

Curatati intotdeauna scurgerile si petele de indata ce apar. Cu cat o scurgere ramane mai mult pe mocheta, cu atat este mai greu sa o indepartati. De asemenea, este important sa incercati un produs de curatare natural in comparatie cu utilizarea de substante chimice dure. O alta recomandare este sa tamponati petele cu un material absorbant, deoarece aceasta absoarbe scurgerea, in timp ce frecarea o raspandeste si o face sa se inmoaie in fibrele covorului.

Aspirati regulat

Aspirati doar cand covorul dvs. pare ca trebuie aspirat? Faceti covorul sa arate curat mai mult timp dupa o curatare profesionala efectuata de o firma de spalat covoare, aspirand regulat, indiferent daca credeti ca covorul are nevoie sau nu. Aspirarea indeparteaza murdaria si particulele pe care este posibil sa nu le vedeti. Aspirarea regulata ajuta, de asemenea, la eliminarea alergenilor si a altor poluanti transportati in interior.

Dati-va jos pantofii

Pantofii transporta bacterii in casa. Daca va scoateti pantofii imediat dupa intrarea in casa, puteti opri raspandirea bacteriilor, alergenilor si a altor contaminanti pe covor.

Folositi-va covorasele de la usa

Puteti reduce cantitatea de murdarie si bacteriile pe care oaspetii dvs. le aduc pe covor folosind covorase de interior si exterior, este o idee oferita de www.spalatoriecovoare.net.

Schimbati locul mobilei

Rotirea mobilierului la fiecare cateva luni va face loc unor noi zone de trafic. Cand mobilierul dvs. sta in acelasi loc ani de zile, veti continua sa mergeti pe aceleasi zone de trafic si astfel aceste zone vor incepe sa arate murdar si fibrele se vor uza mai repede decat restul covorului dvs.

Utilizati un protector de covor

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a preveni murdaria si pentru a prelungi durata de viata a covoarelor este sa aplicati un protector pentru covor dupa ce este proaspat curatat. Un protector de covor functioneaza pentru a respinge scurgerile si murdaria care patrund in fibre. Este important sa aplicati anual un protector pentru covoare, pe masura ce se uzeaza in timp, in special in zonele cu trafic intens din casa dvs.

Daca aveti nevoie de o curatare profesionala a covoarelor, ne-ar placea sa va ajutam. Va rugam sa folositi aceste sfaturi pentru a va intretine covorul intre curatari si pentru a obtine o viata lunga a covoarelor.