De ce si-ar face cineva un tatuaj?

Pentru a face ceva semnificativ pentru ei

Unii consideră că permanența unui tatuaj îl face ideal pentru a marca ceva cu conotaţie personală. Spre deosebire de tatuajele folosite ca markeri ai afilierii tribale sau culturale, aceste tatuaje indică ceva semnificativ pentru individ, nu pentru comunitatea lor în ansamblu. Deși acestea sunt adesea intens idiosincratice (uneori până la punctul de a fi indescifrabile de către oricine altcineva decât persoana care îl are ), există câteva teme comune în acest tip de tatuaj. Tatuajele care comemorează nașterea unui copil, de exemplu, sunt comune, la fel și cele care sunt menite ca un tribut adus unei persoane dragi decedate.

Pentru că le place aspectul unui anumit tatuaj

Mulți oameni sunt atrași de tatuaje pur și simplu din cauza frumuseții lor sau pentru că arată la modă, constata website-ul Salon-tatuaje.ro. Chiar dacă nu acordă o semnificație mai largă tatuajului, ar putea fi tentaţi să-și facă unul pentru că sunt îndrăgostiți de un anumit design sau de o imagine și își doresc să fie permanent cu cerneală pe piele.

Alții folosesc tatuajele ca un fel de accesoriu de modă permanent, fiind o modalitate de a-și completa aspectul general sau estetica personală. Acesta poate fi cazul, indiferent dacă este vorba doar de o stea mică sau de o inimă afișată discret pe încheietura mâinii sau de o mână plină de cerneală colorată.

Pentru a exprima individualitatea

Ai observat vreodată că uneori ochii tăi gravitează doar către oamenii cu tatuaje? Există ceva despre tatuaje care poate face pe cineva să iasă în evidență într-o mulțime. Pentru unii oameni, acesta este cel mai atractiv aspect al lor.Ei nu vor doar să arate ca orice alt individ anonim, așa că își fac tatuaje, adesea destul de proeminente și îndrăznețe, pentru a nu deveni doar o altă persoană care se amestecă în fundal.

Pentru alții, este puțin mai localizat decât atât. Ei nu vor doar să iasă în evidență într-o mulțime, ci vor ceva care să fie o manifestare fizică a personalității lor. Ei viziteaza un studio de tatuaje Suceava, cu alte cuvinte, pentru a exprima ceva despre ei înșiși. Indiferent dacă sunt ciudați sau intelectuali, vor ca un tatuaj să arate acea parte a lor.

Pentru a scoate în evidenţă partea rebelă şi nonconformistă

Tatuajele pot crește popularitatea, dar încă nu au fost acceptate complet, mai ales în unele cercuri. Oamenii își fac adesea tatuaje pentru a sfida normele culturale, așteptările familiei sau pentru a împinge plicul în medii profesionale. O femeie care a fost întotdeauna privită ca o „mică prințesă” de către familia ei, de exemplu, poate începe să se simtă deranjată de acea etichetă și de așteptările ei.

A face tatuaje ar putea fi o modalitate de a respinge această percepție și de a face o declarație despre opoziția ei față de ea. Cei care întorc spatele educației lor religioase sau culturale s-ar putea, de asemenea, să-și facă tatuaje ca un semnal al noului lor stil de viață și al rupturii de trecut. Alții ar putea avea tatuaje pentru a arăta că nu se conformează unora dintre așteptările rolurilor lor profesionale.