Ce tip de rame sa aleg pentru geamuri termopan?

Daca sunteti nesigur in legatura cu ce stil sau tip de fereastra termopan aveti nevoie, sau ce rata de energie este disponibila in fiecare stil, in continuare gasiti o explicatie a diferentelor dintre toate acestea, in speranta de a va ajuta sa luati o decizie mult mai usor.

Care sunt cele mai sigure – Ferestre termopane cu uPVC, lemn sau aluminiu?

Dupa natura lor, atat termopanele cu dublu cat si triplu strat de sticla ofera o securitate mai mare datorita  puterii suplimentare date de adaugarea placilor de sticla. Pentru modelele care se deschid, toate ferestrele vin cu inchizatori care sunt testate riguros pentru a asigura potrivirea si functionarea in scopul lor. Tocurile, manerul, balamalele si sinele de alunecare ale ferestrelor sunt sigure prin design-ul acreditat.

Toate ferestrele din materiale de lemn sunt din surse durabile si rezistente impotriva presiunii, pentru a preveni orice patrundere de apa, putrezire si pentru a oferi siguranta in plus, informeaza expertii de la o firma de termopan Baia Mare.

Strat dublu sau triplu ?

Modelele de ferestre termopane cu strat triplu de sticla sunt mai bune in termeni de valori U – mai putin decat 1.0Wh/m2.k – asa ca mai putina caldura este transmisa prin ferestrele dumneavoastra. Performanta acustica la placajul triplu este de asemenea mai buna decat la termopanele dublu-strat standard, placa suplimentara de sticla oferind mai multa izolare.

Datorita grosimii sale, fereastra este mai puternica, oferind siguranta suplimentara. Cu clasificarea A++ de energie a ferestrei, este cea mai buna fereastra care se poate achizitiona.

Totusi, stratul triplu nu este intotdeauna cea mai buna optiune, si uneori ar fi mai bine sa ramaneti cu ferestrele termopane ale dumneavoastra actuale, sau sa optati pentru alte termopane cu strat dublu, mai eficiente ca energie. Daca totusi va luptati cu zgomotele sau simtiti frigul, atunci trecerea la termopane cu strat triplu ar putea fi o schimbare inteleapta, deoarece placa suplimentara de sticla a acestora va ajuta la retinerea si blocarea zgomotelor nedorite.

Rame de fereastra din lemn versus uPVC

În timp ce ramele uPVC sunt materialul cel mai frecvent folosit, ramele din lemn continua sa-si mentina popularitatea si ar putea chiar sa fie mai potrivite datorita anumitor proprietati. Fie ca optati pentru lemn sau uPVC, este o preferinta absolut personala, dar daca sunteti nesigur pe care sa o alegeti, catalogul www.geamuritermopane247.ro va prezinta in continuare cateva detalii-cheie:

Rame de ferestre din lemn

 • Placerea frumusetii naturale a lemnului adevarat
 • Sursa durabila a lemnului
 • Sunt disponibile atat variante dure, cat si blande de lemn
 • Lemnul moale este laminat si imbinat cu minutiozitate pentru stabilitate excelenta
 • Lemnul tare este extrem de rezistent la instabilitati si scorojire
 • Ramele din lemn dureaza deseori mai mult decat cele uPVC, dar necesita putin mai multa intretinere
 • Sunt de obicei mai scumpe decat cele uPVC

Ramele de ferestre UPVC

 • Sunt mai usor de intretinut si curatat
 • De obicei sunt mai ieftine decat ramele din lemn
 • Sunt disponibile in rame colorate diferit
 • Sunt disponibile in stilul ,,Înclina si Întoarce”
 • Deseori putin mai eficiente energetic decat ramele din lemn
 • Placajul triplu este disponibil numai cu ramele uPVC

Pentru proprietati mai vechi, ati putea prefera estetica naturala a ramelor din lemn pentru a mentine autenticitatea casei. uPVC este adesea o alegere mai eficienta ca si cost, atat in termeni initiali de cost cat si eficienta energetica, ceea ce este un motiv principal al popularitatii lor.

Exista o preferinta putin mai mare pentru uPVC pentru tipurile de ferestre termopane cu strat triplu, dar cele din lemn pot dura mai mult daca sunt intretinute adecvat.