Cand sa reparati vs. cand sa va inlocuiti telefonul

Daca telefonul dumneavoastra este stricat si nu aveti garantie, este posibil sa intrati in panica si sa trebuiasca sa hotarati daca il veti repara, sau veti scoate bani pentru un dispozitiv nou. Iata cateva lucruri de luat in considerare inainte de a lua aceasta decizie.

Costul reparatiei vs. costul inlocuirii

Acesta este cel mai evident lucru la care se gandesc majoritatea oamenilor atunci cand incearca sa ia aceasta decizie. Daca inlocuirea telefonului ar costa 3000 de lei si repararea acestuia ar costa doar 100 de lei, atunci repararea ar putea fi cea mai buna optiune. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare valoarea telefonului dumneavoastra. Exista mai multe site-uri web care va pot oferi o valoare estimata a costului telefonului dumneavoastra aflat in stare buna. Daca costul reparatiei este mai mare decat valoarea telefonului dumneavoastra, ar putea fi momentul sa il inlocuiti.

Chiar daca costul reparatiei fata de inlocuire pare a fi o decizie usoara la prima vedere, ar trebui sa tineti cont de consideratiile de mai jos atunci cand luati aceasta decizie.

Cat de vechi este telefonul

Dispozitivele mai vechi de trei ani ar putea incepe sa aiba incompatibilitati de software in viitorul apropiat. Daca cheltuiti sute de lei pentru a va repara telefonul doar pentru ca software-ul sa nu se mai actualizeze in cursul anului, acest lucru se va dovedi o risipa de bani. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare cate reparatii a avut deja telefonul. De fiecare data cand telefonul este deschis, riscul de avarie creste. Daca telefonul dumneavoastra a avut trei sau mai multe reparatii, ar putea fi timpul sa se pensioneze.

Puteti compensa costul unui telefon nou

Exista o multime de oameni dispusi sa plateasca pentru dispozitive sparte. Verificati la cel mai apropiat service de reparatii telefoane Bistrita si aflati cat de mult ati putea primi din vanzarea telefonului defect. Chiar si cateva sute de lei pot contribui la compensarea costului unui dispozitiv nou. Acest lucru este valabil mai ales daca puteti obtine o oferta buna la un telefon reconditionat.

Cat timp puteti sta fara telefonul dumneavoastra

Cu totii ne simtim goi fara telefoanele noastre si unii dintre noi le folosim chiar si pentru lucruri importante, cum ar fi facebook, instagr.., pardon, ma refer la munca. Daca repararea dispozitivului va va lasa fara telefon timp de cateva zile sau chiar saptamani, poate fi necesar sa il inlocuiti. Iar configurarea unui telefon nou si invatarea modului de utilizare a acestuia poate dura si asta ceva timp, retin cei de la portalul reparatiitelefoane.ro.

Doriti o actualizare

Exista doua parti la acest punct. In primul rand, aveti in prezent o reducere pentru un upgrade din partea operatorului dumneavoastra? In al doilea rand, va plac optiunile de actualizare?

Daca refuzati sa cumparati un telefon reconditionat, atunci ar trebui sa incercati sa cumparati cand aveti la dispozitie o reducere pentru un telefon mai modern. Daca telefonul dumneavoastra este stricat, acesta este momentul perfect pentru a verifica si a vedea ce va poate oferi operatorul dumneavoastra. Acest lucru este valabil mai ales daca sunteti interesat de telefoanele cu functii mai noi. Daca va plac functiile din generatia telefonului pe care il aveti in prezent si nu va plac functiile mai noi, cum ar fi ecranele uriase, atunci ar merita sa incercati sa ii prelungiti viata vechiului dumneavoastra telefon.