Cautati un service de electrocasnice – Iata la ce sa fiti atenti

Daca aveti un aparat electrocasnic defect – aragaz, frigider sau orice alt aparat esential – acest lucru poate provoca un inconvenient imens familiei dumneavoastra. Desi inlocuirea aparatului respectiv este o optiune, aceasta poate fi destul de costisitoare. Cu toate acestea, daca este nevoie doar de o reparatie de calitate efectuata de catre un profesionist de incredere, este mai intelept sa va verificati si reparati aparatul. Acesta este motivul pentru care este important sa angajati tehnicianul potrivit in acest sens.

Pentru a va ajuta sa incepeti, iata cateva lucruri importante care trebuie luate in considerare:

  1. Verificati recomandarile din zona dvs.

Incepeti prin a primi recomandari  de service-uri de electrocasnice de la vecini si prieteni. Cereti cat mai multe date de contact posibil, in special celor care au apelat deja de mai multe ori. Totusi, asigurati-va ca firma isi poate oferi serviciile la locatia dvs.

Acest lucru este crucial, deoarece clientii pot recomanda tehnicienii care au facut o treaba buna in trecut. Intrebati-va vecinii despre tipul de munca pe care l-a facut compania, si cat de multumiti au fost de acest serviciu. Daca vecinii dvs. le-au angajat continuu pentru reparatiile aparatelor, acesta este un semn bun.

  1. Efectuati o verificare detaliata a firmei

Dupa ce aveti cateva optiuni, cautati aceste firme de reparatii electrocasnice pe Internet, in special pentru recenzii si evaluari. In aceste zile, multe astfel de companii au prezenta online, asa ca cautati site-ul lor oficial sau paginile de social media.
Altii ar putea spune ca ratingurile online nu sunt foarte de incredere, motiv pentru care este important sa acordati un apel companiei si sa incepeti sa puneti intrebari. Adresati urmatoarele informatii:

  1. De cat timp lucreaza?
  2. Ofera pregatire tehnica regulata?
  3. Ce tipuri de aparate repara?
  4. Ofera servicii de reparatii de urgenta?
  5. Cat va costa serviciile de baza?

Solicitarea va va ajuta sa gasiti cea mai priceputa si mai experimentata firme pentru jobul de care aveti nevoie.

  1. Sunt specializati in repararea aparatului dvs.?

Asigurati-va ca compania va poate repara congelatorul, frigiderul sau uscatorul rupt. Este esential ca tehnicianul ales sa stie sa repare tipul de aparat care s-a defectat. Acest lucru economiseste timp, astfel incat sa nu angajati pe nimeni care sa se blocheze pentru ca nu stie cum trebuie procedat.

De exemplu, daca aveti un frigider care functioneaza defectuos, intrebati daca au experienta in remedierea acelui model special. Acest lucru va fi de ajutor si pentru tehnician, astfel incat acestia stiu daca este posibil sa aiba nevoie de piese de schimb pentru frigiderul dvs.

  1. Cunoasteti costul mediu pentru reparatiile aparatelor

Asigurati-va ca comparati preturile si aflati costul mediu de reparatie al serviciului de care aveti nevoie. Nu exista standarde stabilite pentru astfel de servicii, ceea ce inseamna ca orice companie va poate percepe o valoare cat mai mare, sau atat cat doreste.

Prin compararea preturilor, va faceti o idee astfel incat sa nu fiti suprataxat. De asemenea, va poate ajuta sa reduceti costul serviciului, prin angajarea unui alt tehnician calificat. Mai mult, intrebati cum este calculata factura dvs. totala. De obicei, include costul fortei de munca, piese si taxa de serviciu standard.

  1. Intrebati despre garantiile de service

Este intelept sa angajati un service de elctrocasnice care ofera garantii pentru serviciile lor. Acest lucru arata cat de increzator si de incredere este tehnicianul in ceea ce priveste calitatea muncii lor. Daca frigiderul sau aerul conditionat se intampla sa nu functioneze din nou peste cateva luni, puteti sa ii sunati din nou. Acest lucru va ajuta sa va asigurati ca aparatul dvs. functioneaza mult timp.

Retineti pasii mentionati mai sus inainte de a alege un service de aparate electrocasnice. Cu acestia, ar trebui sa puteti gasi o companie de incredere, care sa ofere reparatii profesionale pentru aparat, si care sa fie potrivita pentru nevoile Dvs.