4 Tactici de marketing offline pentru firmele de intermedieri auto

Pentru multe firme care ofera servicii de intermedieri auto, data cu cresterea popularitatii marketingului online, multe metode dovedite offline sunt pur si simplu uitate atunci cand sunt planificate campaniile de marketing. Desigur, marketingul online este extrem de important in lumea de astazi conectata la Internet, dar angajarea offline cu clientii inca are o valoare unica si distincta care nu ar trebui uitata. Daca doriti sa oferiti afacerii dumneavoastra un impuls real de marketing in acest an, incepeti sa priviti in afara cutiei. In continuare gasiti patru tactici utile de marketing offline, care nu necesita un buget prea mare.

1. Implicati-va in marketingul de gherila offline

Marketingul de gherila este un termen generic pentru utilizarea de strategii de marketing neconventionale, iar deoarece canalele online sunt atat de strans structurate, offline-ul ramane cea mai buna arena pentru a va flexa muschii pentru a promova afaceri mici. Deci, incepand de acum, ignorati ce stiti despre canalele de marketing si lasati-va copilul interior sa se joace.

Idei de marketing de gherila offline:

  • Lasati note lipicioase in locuri aleatorii (baruri, cafenele).
  • Utilizati creta pentru a promova promotiile pe trotuar.
  • “Accidental” lasati un stilou cu logo-ul dumneavoastra la banca.
  • Oferiti semne de carte catre biblioteca locala.
  • Utilizati note lipicioase pentru a crea imagini temporare pe cladiri, masini etc.

2. Plasati carti de vizita

Aceasta este o strategie de marketing de gherila offline pe care vreau sa o discut in mod specific. Este mai mult o necesitate decat o optiune. Daca conduceti o mica afacere de intermedieri auto, trebuie sa aveti carti de vizita si sa le distribuiti! Nu le impartiti doar cand intalniti pe cineva nou. Aruncati-le peste tot.

Locuri pentru a plasa cartile de vizita:

  • Lasati o carte de vizita cu sfatul dumneavoastra la un restaurant.
  • Vedeti un buletin public? Puneti o carte de vizita.
  • Mergeti la biblioteca si plasati carti de vizita in carti legate de afacerea dumneavoastra.
  • Cand vedeti un bol pentru concurs, care solicita carti de vizita, aruncati-va. Intotdeauna.

3. Faceti fotografii / videoclipuri

Deoarece marketingul din mass-media sociala are loc online, multi proprietari de afaceri si comercianti uita ca acele campanii sociale pot fi amplificate de eforturile offline. O modalitate de a face acest lucru este prin a face fotografii ale evenimentelor companiei Dvs de intermedieri auto si activitatilor zilnice, apoi postarea acestora online. Si videoclipurile ajuta. Daca cineva de la compania dumneavoastra vorbeste la un eveniment, de exemplu, inregistrati-l si incarcati-l pe YouTube.

Fotografiile din viata reala din lumea offline arata personalitatea companiei dumneavoastra si maresc implicarea utilizatorilor online. Postarile Facebook cu fotografii, de exemplu, primesc cu 84% mai multe clicuri si de doua ori mai multa atentie decat postarile de tip text. Si unele dintre cele mai populare retele sociale (Pinterest, Instagram, Tumblr) sunt bazate pe imagine, facand fotografiile tot mai importante pentru marketingul online.

4. Acordati cadouri sau produse cadou ca premii

Oferind serviciul dumneavoastra ca premiu pentru un concurs local, puteti crea vizibilitate pentru afacerea dumneavoastra, in timp ce va demonstrati angajamentul fata de comunitate.De exemplu, ati putea sa donati un certificat cadou pentru o operatiune de intermediere auto catre o organizatie locala nonprofit. Organizatia va poate anunta premiul si marca intr-o camera plina de sponsori. Afacerea dumneavoastra ar putea fi inclusa si in diverse publicatii, cum ar fi site-ul organizatiei, buletinul informativ sau chiar un comunicat de presa.