Precautii de luat inainte sa faceti o rezervare de inchirieri auto

Veti gasi agentii ale celor mai mari firme de inchirieri auto in toata lumea . Dar in functie de locul in care calatoriti, anumite companii locale va pot oferi tarife mai mici; inainte de a rezerva, cititi cateva recenzii pentru a va asigura ca aceste mici companii se ridica la standardele celor mari.

Intotdeauna faceti verificari. Studiati motoarele pentru rezervari si site-urile specifice pentru a va face o idee asupra preturilor disponibile, insa ar trebui sa vizitati si siteurile companiilor respective – uneori pot oferi reduceri exclusive.

Pentru a va reduce costurile, cereti detalii despre discounturi marilor organizatii, despre programele de reducere pe baza de cupoane sau la plata cu cardul. Daca lucrati pentru o companie ce inchiriaza masini in mod frecvent, acestia ar putea sa va negocieze tariful. Verificati intotdeauna.

Inainte de a face rezervarea online, verificati pe Internet daca exista cupoane sau coduri promotionale pe care sa le puteti introduce pe site-ul companiei de inchirieri. Doar tastati numele companiei alaturi de cuvantul „cod cupon” in caseta de cautare si veti descoperi adesea coduri ce va pot scuti intre 5 si 20% din costul total al inchirierii.

Daca nu ati facut inca acest lucru, luati in considerare inscrierea in programul de loialitate al companiei respective atunci cand efectuati rezervarea. Aceste programe difera de la o companie la alta, insa majoritatea sunt gratuite si va ofera anumite privilegii atunci cand va alegeti masina; in plus de asta informatiile dumneavoastra se vor afla in baza de date si veti putea pleca direct in vacanta in loc sa stati la rand si sa completati hartii. Ati putea fi de asemenea eligibil pentru reduceri si alte beneficii gratuite.

Cea mai noua modalitate de a economisi bani cu inchirierea autoturismelor este sa va afiliati la un program de car sharing. Daca locuiti langa un oras mare sau sunteti un client frecvent al companiilor de inchirieri, ati putea economisi bani alaturandu-va unui serviciu de „impartire” a masinii precum Zipcar.

Intelegeti ce vi se ofera si ce vise cere

Daca efectuati rezervarea online, mayatimisoara.ro va recomanda sa cititi termenii si conditiile de utilizare cu atentie inainte de a finaliza procesul.

  • Daca faceti rezervarea prin telefon intrebati agentul despre eventualele restrictii.

  • Asigurati-va ca ati inteles toate conditiile rezervarii dumneavoastra.

  • Exista o taxa de penalizare daca nu ajungeti la timp?

  • Cat va fi pastrata masina daca sunteti blocat in trafic in timp ce va indreptati spre locul de receptie?

  • Exista o taxa suplimentara pentru soferii aditionali sau trebuie ca numele acestora sa apara pe contract?

Intoarceti-va la timp

Daca intarziati la intoarcere, e posibil ca unele agentii de inchiriere sa va taxeze in plus cu pana la o zi de inchiriere, cateodata la pret mai mare decat la inceput. Daca intarziati, sunati la agentie si explicati-le situatia. V-ar putea ajuta. De asemenea, clarificati ce taxe ati avea de platit daca trebuie sa aduceti masina mai devreme in parcul companiei.

De fiecare data cereti un numar de confirmare. Pentru inchirierile de pe aeroport asigurati-va ca veti furniza reprezentantului companiei numarul zborului dumneavoastra si ora programata la care veti ajunge. Acest lucru va va proteja rezervarea in cazul aparitiei unei intarzieri a programului de zbor.