Polish auto faruri – O operatiune de ingrijire a masinii care nu trebuie omisa

Crezi ca nu ai nevoie de un polish auto faruri? Ei bine, ar fi cazut sa te mai gandesti odata la asta. Nu ti s-a intamplat niciodata sa conduci pe timp de noapte si sa ti se para ca drumul nu este indeajuns de luminat sau ca farurile tale sunt pe punctul de a se arde? Sunt sigur ca in momentul in care ai vrut sa inlocuiesti becul de la far ti-ai da seama ca acesta nu are nimic si ca toata problema este cauzata de lentilele de plastic ale farurilor. Odata cu trecerea timpul, se acumuleaza tot mai multa murdarie pe suprafetele acestora, lucru care diminueaza cantitatea de lumina care se propaga. Acesta este principalul motiv pentru care ai nevoie de un polish auto faruri.

polish auto faruri.jpeg

Cele mai multe masini din ziua de azi sunt fabricate cu ansambluri de faruri care folosesc becuri cu halogen de cuart, conectate in partea din spate a unui reflector mare de plastic. Suprafata exterioara a acestor faruri este facuta din plastic policarbonat. Acest material este mult mai usor decat sticla si mult mai rezistent la zgarieturi si fisuri. Cu toate acestea, dupa cativa ani de expunere la soare  si la substantele chimice din aer, policarbonatul are tedinta de a deveni tulbure. Este foarte usor de inlocuit un astfel de far, insa poate fi extraordinar de scump.  Din fericire exista o solutie simpla si necostisitoare. Spre deosebire de sticla, plasticul policarbonat poate fi supus unui proces simplu de polish auto faruri, o procedura care nu va dura mult si iti va lasa farurile ca noi.

Inainte de  face orice altceva, spala masina pentru a indeparta murdaria de suprafata. Ceruirea masinii, cel putin 30 cm in jurul farurilor este o idee buna pentru ca substantele abrazive de lustruire adera mult mai greu pe o suprafata proaspat ceruita. Mascheaza zona din jurului farului ce trebuie lustruit. Din anumite motive, lentilele rosii, galbene si cele clare pentru semnalizari si lumini de rezerva, care sunt facute din material plastic ABS, nu par sa se fisureze la fel de mult precum farurile din policarbonat, asa ca este o idee buna sa le acoperi si pe acestea. O idee buna ar fi sa scoti accesoriile din tapiterie si sa maschezi accesoriile din metal cromat deoarece materialele de polish auto pentru faruri le pot distruge.

Sa presupunem ca farurile tale sunt moderat de murdare. Incepe repararea folosind substanta de lustruire si o carpa din flanel sau din microfibra. Pune putina solutie pe far si lustruieste cu miscari circulare. Pe masura ce aceasta intra mai mult in carpa si se usuca, acesta ridica si murdaria de pe far. Cea mai mare parte a solutiei va ajunge in cele din urma in carpa, insa nu-ti pierde rabdarea, un polish auto pentru faruri dureaza in jur de 10 minute pentru fiecare.

faruri polisate

OK, ai lustruit timp de cateva minute o parte a farului si arata mai bine, dar nu perfect. Suprafata farului a fost mult prea degradata pentru ca solutia de lustruit sa o salveze. Poti simti ca inca exista fisuri cand treci cu mana peste far, sau chiar le poti vedea. Inmoaie o bucata de smirgel in apa rece pentru 10 minute, apoi foloseste-o pentru a slefui usor suprafata farului inainte si inapoi intr-o singura directive. Ai grija ca bucata de smirghel sa fie mereu umeda cat timp lucrezi. Actioneaza cu atentie pentru a nu deteriora vopseaua din apropierea farurilor. Acum ia din nou substanta de lustruit si carpa de flannel sau microfibra pentru a curata farul. Obiectivul tau este sa ca acesta sa arate nou si stralucitor.

Daca acest proces ti se pare prea complicat sau ca iti va ocupa prea mult timp, poti oricand apela la un service profesionist pentru a cere un polish auto faruri.