Solutii potrivite pentru deplasari pe distante lungi : tractari auto pe platforma

Cand avem nevoie de serviciile unei firme de tractari auto pe platforma? Daca va aflati in situatia in care v-ati mutat si trebuie sa strabateti jumatate de tara pana la noua locuinta, cu toate lucrurile incarcate in camion, trebuie sa va ganditi si cum o sa transportati masina personala. O remorca poate fi solutia potrivita. In felul acesta puteti evita oboseala la volan, puteti imparti responsabilitatea de a conduce un singur autoturism si puteti economisi combustibil.

tractari auto platforma

Am pregatit cateva sfaturi utile pentru a alege echipamentul potrivit, sfaturi pentru incarcatul si descarcatul lucrurilor si precautii utile  pentru transportarea masinii in siguranta:

1. Stabiliti de la inceput ce fel de platforma aveti nevoie

In mod obisnuit sunt folosite doua tipuri de a remorca o masina : o remorca sau o platforma. Remorca ridica rotile din fata ale masinii (este o optiune accesibila din punct de vedere al pretului) in timp ce platforma ridica masina complet de la sol si nicio roata nu atinge soseaua (este ideal pentru drumurile lungi).

Greutatea, dimensiunea si alte specificatii ale remorcilor si platformelor sunt factori importanti in stabilirea optiunii potrivite. Majoritatea firmelor de tractari auto pe platforma care inchiriaza astfel de utilaje au echipament standard, potrivit pentru masinile cele mai des intalnite pe piata, asa ca sunt sanse sa apara niste daune  ale masinii dupa utilizarea unui astfel de echipament.

2. Familiarizati-va cu echipamentul

Nu este niciodata o idee buna sa va aruncati masina pe o platforma si sa invatati din mers.  Luati-va suficient timp pentru a invata cum se foloseste echipamentul si pentru a va familiariza cu componentele. Cititi toate instructiunile si indicatiile facute de producator, daca sunt disponibile. Deasemenea, puteti gasi multe videoclipuri cu instructiuni utile pe Internet.

3. Incarcarea masinii

Pozitionati camionul, masina si remorca in linie dreapta fata de sol. Asigurati-va ca echipamentul este conectat corespunzator inainte de a urca masina pe rampa. Nu incarcati masina pana cand nu este cuplata. Respectati toate instructiunile de la producator.

Verificati de mai multe ori toate cuplarile masinii inainte de a ajusta remorca. Partea cea mai grea  a masinii (unde se afla motorul) trebuie sa fie mereu cuplata de remorca. Utilizati chingi de prindere corespunzatoare pentru masina dumneavoastra. Daca aveti indoieli, este bine sa consultati un mecanic cu experienta care sa va ajute sa lamuriti orice problema. Niciodata nu incarcati masina in timp ce cuplati remorca. Capacitatea remorcilor se calculeaza in functie de greutatea unei masini goale. Nu puneti niciodata animale sau alte persoane in remorca.

4. Conduceti cu atentie sporita in aceasta situatie

 • Conducerea unui autoturism cu remorca este diferit fata de conducerea unui autoturism simplu. Trebuie sa luati in considerare o serie de precautii.
 • Asigurati-va ca toate farurile si luminile functioneaza. Cand utilizati o remorca este necesar sa atasati lumini si faruri aditionale remorcii.
 • Verificati inca odata sistemele de conectare inainte de a porni la drum.
 • Verificati presiunea cauciucurilor atat la masina cat si la remorca.
 • Anticipati opririle si franati cu grija.  Cand vine vorba de tractari auto pe platforma, cu cat greutatea este mai mare, cu atat este nevoie de o distanta mai mare pentru a opri.
 • Reduceti regulat viteza, incetiniti din timp la curbe, drumuri aflate intr-o stare precara.
 • Intotdeauna fiti precauti si respectati regulile de baza de circulatie.
 • Puneti centura de siguranta, nu vorbiti la telefon in timp ce conduceti, nu conduceti niciodata cand sunteti  obosit.
 • Parcati in spatii special amenajate, unde aveti suficient spatiu pentru a parca cu fata.
 • Parcarea cu spatele poate fi extrem de dificila si poate deteriora echipamentul.
 • Inspectati cu grija fiecare element de prindere inainte de a pleca din nou la drum.

platforma remorcare

5. Decuplarea remorcii

Inainte de a decupla remorca, asigurati-va ca remorca este cuplata corespunzator de masina. Pozitionati masina astfel incat remorca sa fie in spatele remorcii, in linie dreapta , la nivelul solului. Desfaceti rampa in totalitate in momentul in care v-ati asigurat ca zona este libera si puteti sa descarcati . Chiar daca nu este necesar tot timpul, este util sa aveti o persoana care sa va ghideze in timp ce decuplati remorca.

Mutatul in alt oras poate fi o situatie stresanta insa daca optati pentru tractari auto pe platforma situatia se poate schimba radical in bine.