Oportunitati si amenintari pentru o firma de rent-a-car noua

Oportunitati pentru crestere

“Oportunitatile sunt factori externi care pot ajuta compania dumneavoastra sa aiba succes. Dupa ce veti citi urmatoarele randuri, va veti vedea cu alti ochi afacerea Dvs”, ne spune d-l Emil, administrator al unei afaceri de rent a car in Cluj Napoca, unul din orasele cele mai competitive pe acest segment.

  • Masini prea scumpe: Nu este de asteptat ca un student ce abia a absolvit sa isi poata cumpara cu usurinta au tomobil dupa cateva luni de la angajare intr-un loc stabil. Acum, masina iese din planurile oamenilor de rand din cauza costurilor mari de la cumparare si costurile mentenantei. Cu toate acestea, oamenii si-au dat seama ca este mai ieftin sa inchirieze decat sa cumpere una pe care nu o vor folosi tot timpul.
  • Trendurile pentru inchirieri: Noile trenduri indeamna mai mult la inchirierea unei masini decat la cumpararea ei, mai ales daca ea va fi folosita rareori. Multe organizatii apeleaza la leasing, astfel concentrandu-se pe afacerea de baza.
  • Stabilirea unui nou aeroport: Daca urmeaza sa se deschida un nou aeroport in zona dumneavoastra de acoperire, firma dvs ar putea experimenta cresteri explozive. Oamenii vor avea nevoie de masini sa ii duca la aeroport. Oamenii ce vin din alte locuri vor avea nevoie de asemenea de serviciile unei agentii de rent-a-car pentru a-i duce la hotel sau alte destinatii.

Posibile amenintari pentru viitor

Urmatoarele consideratii pot reprezenta amenintari pentru companii din industria aceasta:

  • Noii intrati: Am mentionat ca stabilirea unui nou aeroport va duce la venituri enorme pentru afacerile cu inchirieri auto. Pe de alta parte, va atrage de asemenea interes pentru acest tip de afacere, care nu are restrictii majore – mai ales pentru noii intrati.
  • Competitia: Pe orice piata competitiva, clientii sunt cei ce se bucura cel mai mult. Nu veti putea creste tarifele nici macar atunci cand observati ca marja este in scadere. Daca veti creste pretul, oamenii nu vor mai reveni la dumneavoastra.
  • Solutiile alternative: Departe de competitie, exista si alte transporturi publice cum ar fi taxiurile, autobuze si tramvaiele, care servesc ca o alternativa buna pentru pasageri. De exemplu, autobuzele publice sunt mult mai ieftine si rapide (cateodata) deoarece au propria banda in unele orase.
  • Trafic aglomerat: In orase, de obicei avem multe masini pe strada in acelasi timp. Acest lucru va duce cu siguranta la un trafic aglomerat. Cu acest trafic aglomerat, numarul drumurilor si al kilometrilor parcursi intr-o ora se vor reduce. Impactul acestui lucru in afacerea de inchirieri auto este reducerea veniturilor potential generate.
  • Drumuri rele: Cu drumuri rele, afacerea de rent-a-car poate cheltui prea multi bani pe reparatia vehiculului. Va cauza de asemenea uzarea rapida flotei a dumneavoastra, si de asemenea, si veniturile obtinute din vanzarea masinilor vor scadea dramatic.