La ce folosesc sedativele orale dentare?

Sedativele orale dentare va permit sa va pastrati o stare de relaxare a corpului si a mintii, sa va concentrati si sa scapati astfel de starea de anxietate. Sunteti acel tip de persoana careia ii este frica si are stari de anxietate atunci cand vine vorba despre vizita la stomatolog si care se ingrijoreaza tot timpul pentru acest lucru? Iata cum sa depasiti acest moment si sa dezvoltati o relatie buna cu medicul dumneavoastra stomatolog:

  • Purtati o discutie deschisa cu acesta despre temerile si experientele dumneavoastra intr-un mediu calm si placut;
  • Ascultati recomandarile si sfaturile acestuia pentru a va simti in siguranta si parcurgeti impreuna urmatoarele etape in propriul dumneavoastra ritm;
  • In final veti dobandi acel autocontrol de care aveti nevoie pentru a reduce starea de anxietate si raspunsurile automate ale organismului dumneavoastra.

Anxietatea pur si simplu dispare

Atunci cand va este frica, toleranta dumneavoastra la durere este mult mai scazuta, deveniti hipersensibil la orice atingere, intepatura si zgomot. Frica si anxietatea activeaza eliberarea unor substante chimice in organismul dumneavoastra cum ar fi adrenalina, ceea ce va da acea stare de „lupta sau fugi”. Veti anticipa faptul ca ceva va va rani si astfel muschii vor deveni tensionati, chiar daca totul se petrece doar in subconstient. Atunci cand aveti un nivel ridicat de anxietate veti resimti o durere mult mai puternica chiar si dupa finalizarea tratamentului. Vestea buna oferita de un dentist in Timisoara este ca acest raspuns al organismului poate fi eliminat cu usurinta prin folosirea sedativelor stomatologice orale.

Scopul principal al sedativelor orale este sa va faca sa va simtiti cat mai confortabil si cat mai relaxat cu putinta. Veti reusi in acest fel sa „lasati garda jos”, sa va relaxati mintea si trupul si sa simtiti o stare profunda de pace interioara. Teama si hipersensibilitatea vor disparea ca prin minune iar dumneavoastra veti ramane perfect treaz si intr-un control deplin asupra situatiei.
Uneori folosim termeni precum „confortabil sau „relaxare” pentru a descrie sentimentele pe care cei mai multi oameni le percep in timpul vizitelor la stomatolog, acestea fiind rezultatele folosirii sedativelor orale.

Siguranta si eficienta

Sedativele dentare orale va dau increderea si linistea mintii pentru a putea experimenta procedurile stomatologice intr-un mod cu totul nou. Orele par sa fie minute, iar tratamentul dentar poate fi realizat intr-un mod confortabil. Atunci cand sunteti relaxat, dentistul dumneavoastra se va putea concentra mult mai bine asupra activitatii ce o are de realizat.

O gama larga de sedative si medicamente impotriva anxietatii au fost dezvoltate in mod special pentru a servi acestui scop. Acestea au constituit subiectul unor cercetari riguroase si ofera garantii privind siguranta utilizarii lor. In plus unele pot avea proprietati „amnezice” astfel incat va veti aminti foarte putin sau chiar nimic despre tratamentul stomatologic pe care l-ati urmat.

Siguranta sedativelor stomatologice orale este masurata de farmacisti si specialisti in sanatate orala printr-o scala denumita „index terapeutic”. Cu cat pozitia pe aceasta scala este una mai inalta, cu atat medicamentul va fi mai sigur. Sedativele dentare orale si medicamentele impotriva anxietatii ocupa pozitia maxima in acest index terapeutic, asadar va fi foarte putin probabil sa suferiti de efecte adverse.