Cum sa pasiti cu dreptul in industria de rent-a-car

Visati sa va deschideti o firma de rent-a-car? Excelent, dar pentru a va maximiza sansele de reusita, e bine sa va pregatiti cat mai temeinic. In continuare gasiti cateva sfaturi care va vor ajuta sa pasiti cu dreptul in antreprenoriat:

Dezvoltati un plan de afaceri

Sa aveti pregatit propriul plan al afacerii este foarte important. Nu numai ca va va ajuta in planificare, va va ajuta si in strangerea fondurilor. Daca nu stiti cum sa intocmiti unul, puteti cauta planuri de afaceri cu inchirieri auto pe Internet – veti gasiti template-uri gratuite pe care le puteti adopta. Acestea va vor ajuta in pregatirea unu plan de afaceri personalizat. Daca este o afacere noua, este important sa faceti cunoscut acest plan; daca aveti nevoie de fonduri pentru a creste afacerea, trebuie sa oferiti  atentie asupra finantelor afacerii. Oamenii care pot investi in firma Dvs trebuie sa stie cum veti folosi fondurile respective, precum si detalii legate de personalul managerial al afacerii, operatiuni, vanzari, marketing si proiectiile financiare ale afacerii pe termen scurt si lung.

Cumparati un website pentru companie

Daca vreti ca afacerea dumneavoastra sa apara ca fiind multa mai profesionista, trebuie sa aveti un site web de prezentare pentru companie. Clientii care cauta servicii de inchirieri masini va pot localiza cu usurinta cu ajutorul acestuia – o veritabila carte de vizita online. Aici puteti informa clientii in legatura cu oferta curenta, preturi, precum si diverse campanii in derulare.

Cumparati-va o flota de autoturisme

Nu ar trebuie sa fiti intimidat de cuvantul “flota”. Daca nu aveti fonduri sa cumparati o flota de masini acum, puteti incepe cu una sau chiar doua. Sunt nenumarate cazuri de companii din domeniul rent-a-car care au pornit cu  un buget limitat si au crescut pana la dimensiunea unei companii nationale. Daca aveti planul de afaceri pus la punct, puteti imprumuta bani de la banci – acestea pot oferi bani pentru persoanele ce doresc sa inceapa o afacere cu inchirieri de automobile [daca indepliniti cerintele, evident], iar automobilele vor servi ca garantie. Parc auto de automobile pentru inchiriat

Investiti in marketing

Daca vreti ca afacerea dumneavoastra cu masini de inchiriat sa aiba succes, aveti nevoie de un marketing bun – <<Cuvintele pot face magie>>. De asemenea trebuie sa stiti cum functioneaza networkingul:  daca puteti fi prieten cu executivi de top in marketing ai diferitor companii, cu siguranta nu veti avea niciun moment de cumpana de-a lungul anului.

Nu ar trebui sa neglijati reclama. Companii similare se afla peste tot pe Internet cu diferite reclame. Ar trebui sa veniti cu reclame de genul masini de inchiriat ieftine sau rent a car in Cluj Napoca – acestea sunt lucrurile pe care oamenii le cauta. Nu trebuie sa neglijati partea de SEO pentru site, insa retineti ca reclamele Adwords vor fi mereu primele afisate pe paginile de cautare Google.

Asigurati-va flota

O afacere de inchiriere a automobilelor care functioneaza fara o asigurare corecta si adecvata risca foarte multe. Raspunderea pe care o veti avea in cazul in care un client face accident cu masina firmei nu numai ca va poate trage in jos afacerea, dar va poate forta si sa vindeti alte proprietati ale dumneavoastra pentru a acoperi cheltuielile create cu aceasta ocazie. Asigurarea poate parea ca un cost suplimentar, dar este recomandabil pentru dumneavoastra sa obtineti asigurari pentru intreg parcul auto.