Cum sa iti deschizi o scoala de soferi

Inainte de a iesi pe sosea si de a incepe sa conduci, este nevoie sa inveti bazele conducerii unei masini. Frecventarea cursurilor unei scoli de soferi este singura modalitate prin care un individ poate invata sa conduca o masina. Intrucat majoritatea oamenilor este constienta de necesitatea permisului de conducere la un anumit moment, deschiderea unei scoli de soferi se poate dovedi ca o afacere profitabila. Inaintea de asta, site-ul www.dpiis.ro iti explica care sunt pasii ce trebuie urmati:

  • Trebuie sa ai licenta de instructor auto. Inainte de a-i putea invata pe altii cum sa conduca prin intermediul unei afaceri, trebuie sa devii instructor certificat. Majoritatea tarilor necesita promovarea unui examen si plata unei taxe inainte de a deveni un instructor atestat. De asemenea, este nevoie de multa experienta in condus.
  • Indeplineste toate aspectele legale legate de scoala de soferi. Daca ai in plan sa operezi sub un nume, inregistreaza acel nume la Registrul Comertului. Poate vei dori sa incorporezi afacerea sau sa incepi cu un SRL. Pentru ambele situatii, va trebui sa platesti o taxa si sa depui actele necesare la autoritatea reglementata.
  • Prezinta o copie a CV-ului si a contractelor incheiate cu studentii, daca este nevoie. Astfel, autoritatile pot aproba informatiile conform carora vei preda. De asemenea, s-ar putea sa fie nevoie sa platesti o taxa pentru inregistrarea afacerii tale.
  • Inchiriaza un spatiu pentru afacere. Initial, vei putea incepe lucrul de acasa. Nu va fi nevoie pentru un spatiu mare, dar este nevoie de o locatie unde potentialii clienti te pot contacta. Cele mai multe scoli de soferi au amenajate clase unde elevii pot invata.
  • Achizitioneaza o masina sau mai multe, in functie de cat de mare vrei sa fie afacerea la inceput. Va fi nevoie de un vehicul dedicate invatarii elevilor. Majoritatea scolilor are in dotare vehicule cu duble comenzi, astfel instructorii pot prelua controlul masinii oricand din scaunul pasagerului.
  • Cumpara toate celelalte echipamente necesare pentru scoala ta de soferi. De exemplu, vei avea nevoie de un simulator pentru a familiariza elevii inainte de a se urca in masina. De asemenea, vei avea nevoie de birouri si echipamente de birotica, un calculator/laptop si telefon.
  • Fa-ti reclama pe cat de mult posibil. Promoveaza faptul ca poti ajuta potentialii client sa promoveze fara prea multe probleme examenul de permis. Alte posibilitati de promovare pot fi prin intermediul Internetului, radio, televiziune si pliante. Ai putea chiar sa inchiriezi panouri publicitare din zona.

Cu suficienta energie, educatie si timp investitai sanse mari sa deschizi o afacere profitabila de scoala de soferi. Mult succes!