Cum sa faci bani cu o afacere de masini de inchiriat

Cat timp a trecut de cand ai facut o analiza a afacerii tale de masini de inchiriat? Este totul asa cum ti-ai dori tu sa fie? Ai obiective clare? Lucrezi in continuare pentru a atinge aceste obiective sau ti-ai pierdut focusul din cauza problemelor de zi cu zi? Raspunde cu sinceritate la aceste intrebari si implica-te in fiecare aspect al afacerii tale cu masini de inchiriat. Fii obsedat de numere. Ramai concentrat pe ceea ce iti doresti de la afacerea ta, dar, in acelasi timp, fii flexibil. Afla cat de bine lucreaza angajatii tai si cum ii poti ajuta sa performeze. Aceste lucruri au legatura directa cu cresterea profitului tau.

Provoaca modelul de afacere. Rezerva-ti timp pentru a analiza masinile de inchiriat pe care le au la dispozitie, clientii, piata, preturile, tehnologia, oamenii care lucreaza pentru tine si gandeste-te la ce posibilitati apar. Piata este in permanenta in miscare si, pentru a putea ramane in joc, trebuie sa stii sa profiti de oportunitati. Rentacar247.net te provoaca sa te intrebi: Modelul meu de afacere este modern, sau a stagnat? Care este cota mea de piata? Vreau sa cresc valoarea afacerii mele de inchirieri masini ca apoi sa o vand? Fa-ti un plan si pune-l mereu la incercare.

Cunoaste-ti clientii si flota de masini pe care o ai la dispozitie. Nu lasa preturile sa iti conduca afacerea. Permite clientilor sa dicteze modul in care creezi ofertele. Vor fi multumiti daca vor inchiria o masina in stare buna, dar care are 10000 – 20000 km la bord? Fa o incercare. Care este suma pe care o vor plati clientii? Fa teste pentru a afla. Mentine costurile flotei de masini de inchiriat sub control, altfel afacerea va esua. Aceasta este cea mai mare oportunitate pentru a face bani, dar, in acelasi timp, si cel mai mare risc. O idee buna este sa ai un plan pe un an. Schimba-l atunci cand este nevoie pentru a satisface noile cerinte din domeniul de inchirieri de masini, turism si a climatului economic.

Atunci cand investesti intr-o noua masina, trebuie sa stii cand, unde si cum te vei descotorosi de ea. Daca piata cere masini colorate cu clopotei si fluiere, investeste in asta, insa trebuie sa ai mereu un plan pentru a te descotorosi de acestea.

Nu neglija strategiile de vanzari si marketing. Fara aceste doua departamente, nu te poti diferentia de celelalte afaceri de inchirieri de masini. Defineste acele lucruri care fac afacerea ta unica. Caracteristicile unice ale afacerii tale iti ofera posibilitatea de a atrage clientii si de a-I face sa plateasca mai mult petru serviciile tale.

Incheie aliante de marketing. Daca sediul tau este in apropierea unui hotel, incearca sa propui un parteneriat prin care sa va promovati reciproc serviciile. Creaza o brosura pentru a sublinia parteneriatul tau cu acel hotel.

Optimizarea profitabilitatii. Cat de mult va valora afacerea ta de inchiriat masini atunci cand te vei decide sa o vinzi? Exista o valoare intriseca pentru un brand bine stabilit in piata ce are clienti fideli. Intotdeauna va fi o persoana care va vedea in afacerea ta o valoare pe care tu nu o constientizezi.

Ofera transparenta completa clientilor tai. Contractele de inchiriere trebuie sa fie cat mai clare si specifice, si este necesar sa te asiguri ca sanctiunile pentru incalcarea contractului sunt cunoscute si intelese de catre clientii tai.

Identifica care sunt angajatii cei mai buni, si ofera-le salarii pe masura. Potrivit analizelor in domeniu, un angajat castiga in jur de 1300 lei pe luna pentru a inchiria unor straini masini de peste 10000 €. Un angajat exceptional este esential pentru a face bani in acest domeniul de masini de inchiriat.